Interim management

De gevolgen van de bezuinigingen en andere maatregelen uit het regeerakkoord, sociaal akkoord en zorgakkoord op het gebied van Zorg & Welzijn zijn groot. Organisaties worden verplicht hierop te reageren, met als gevolg vele veranderingen binnen de organisaties.

Onze interim managers helpen organisaties die strategische veranderingen ondergaan, een bepaalde gekozen strategie willen invoeren, of die op zoek zijn naar iemand om een kritieke management positie op te vullen. Soms worden zij ingezet om snel een manager of executive op een strategische positie te vervangen die plotseling is vertrokken.

De voordelen van een interim-manager op een rij:

Direct aan de slag. Interim-managers zijn beschikbaar op korte termijn – met een minimum aan selectie en aanstelling of opzeg formaliteiten.

Zeer ervaren. Interim managers zijn (over)gekwalificeerd voor hun werk, waardoor zij direct méér voor u kunnen betekenen.

Resultaatgericht. Interim managers zijn zo goed als hun meest recente aanstelling – bewezen loopbaangegevens en prestaties. Gewend aan een prestatiegerichte beoordeling, dus resultaat gegarandeerd.

Kennisoverdracht. Onze interim managers zullen een enorme hoeveelheid vaardigheden, contacten en ervaring overdragen aan uw team. Deze zullen hun uitwerking blijven behouden tot lang nadat zij alweer vertrokken zijn.

Objectiviteit. Met oog voor de werkcultuur binnen het bedrijf, maar niet beperkt door bedrijfspolitiek, persoonlijkheden of vaste gewoontes

Samen in de Zorg heeft een breed netwerk van interim managers binnen zorg en welzijn.

Wilt u inzicht in de beschikbare interim managers van Samen in de Zorg? Neem dan contact op met één van onze vestigingen of één van onze adviseurs.

Contact