Interim management

De gevolgen van de bezuinigingen en andere maatregelen uit het regeerakkoord, sociaal akkoord en zorgakkoord op het gebied van Zorg & Welzijn zijn groot. Organisaties worden verplicht hierop te reageren, met als gevolg vele veranderingen binnen de organisaties.

Onze interim-managers helpen organisaties die strategische veranderingen ondergaan, een bepaalde gekozen strategie willen invoeren, of die op zoek zijn naar iemand om een kritieke management-positie op te vullen. Soms worden zij ingezet om snel een manager of executive op een strategische positie te vervangen die plotseling is vertrokken.

De voordelen van een interim-manager op een rij:

Direct aan de slag: Interim-managers zijn beschikbaar op korte termijn – met een minimum aan selectie en aanstelling of opzeg formaliteiten.

Zeer ervaren: Interim-managers zijn (over)gekwalificeerd voor hun werk, waardoor zij direct méér voor u kunnen betekenen.

Resultaatgericht: Interim-managers zijn zo goed als hun meest recente aanstelling – bewezen loopbaangegevens en prestaties. Gewend aan een prestatiegerichte beoordeling, dus resultaat is gegarandeerd.

Kennisoverdracht: Onze interim-managers dragen een enorme hoeveelheid vaardigheden, contacten en ervaring over aan uw team. Deze zullen hun uitwerking blijven behouden tot lang nadat zij vertrokken zijn.

Objectiviteit: Met oog voor de werkcultuur binnen het bedrijf, maar niet beperkt door bedrijfspolitiek, persoonlijkheden of vaste gewoontes.

Samen in de Zorg heeft een breed netwerk van interim-managers binnen de sector Zorg & Welzijn.

Wilt u inzicht in de beschikbare interim-managers van Samen in de Zorg? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of één van onze vestigingen bij u in de buurt.

Contact