Blog

Let me inspire you, welcome to my world

Ik ben Quincey Ruis, 24 lentes jong en woonachtig in Naaldwijk samen met mijn vriend. Wij werken beide in de zorg. In juli 2017 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Science in Nursing (BScN), simpel gezegd de ‘oude’ hbo verpleegkunde opleiding, maar dan volgens het nieuwe beroepsprofiel. Sindsdien werk ik met ontzettend veel plezier bij Samen in de Zorg. Momenteel werk ik via hen bij de organisatie HWW zorg te ’s Gravenhage, ook met veel plezier! Mijn werk bestaat uit ‘projecten of opdrachten’ van een aantal maanden tot een jaar bij verschillende opdrachtgevers, waardoor mijn functie nooit hetzelfde is. Dit maakt het erg uitdagend en spannend, want even voor de duidelijkheid, yes, dat zoek ik in een baan! Doorstuderen is voor mij een pré en dit ben ik dan ook constant aan het doen.

Naast het soms vele werken heb ik ook een privéleven, je zou het haast vergeten door al die passie en ambitie! In het dagelijks leven ben ik vaak te vinden in de sportschool of op de ijsbaan waar ik mijn jarenlange schaatservaring graag overbreng op cursisten. Als ik niet in de sportwereld te vinden ben, duik ik wel ergens op bij winkeltjes (zoals vele vrouwen met mij gok ik zo). Ik hoor regelmatig, ben je niet een beetje té druk? Ik zeg eigenlijk altijd “nee!”, maar eigenlijk wel hè als ik het zo opschrijf? De reden waarom ik “nee” zeg is omdat ik het gewoon super naar mijn zin heb, je krijgt er energie van! Tenminste ik wel.

"Yes dat zoek ik in een baan!"

Even terug naar mijn verhaal. Ik wil jullie meenemen in mijn carrière en dus mijn wereld. Jullie inspireren en kanten te laten zien in de zorg die wellicht nooit aandacht krijgen. Zo gebeurt er ontzettend veel in de zorgsector; leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Ondanks dat ik uren lang met volle passie kan praten over mijn beroep (wat ik soms ook te veel doe, sorry) wil ik niet de positieveling uithangen. Ik ben recht door zee, wind er geen doekjes om, dus dat ga ik voor het bloggen niet veranderen. ;) Ik raak niet snel uitgepraat over verschillende recente onderwerpen in de zorg. Deze moeten worden gedeeld of er moet bij worden stilgestaan, vind ik.

Ik hoop dat mijn blogs met plezier gelezen worden. Ik heb er zin in!