Blog

Daarom is werken in de zorg zo mooi

Slapen is verloren tijd, behalve als je droomt over het werken in de zorg. Laten we eerst je droom verstoren. Een 24 karaat goudklomp zul je er niet mee verdienen. Toch is werken in de zorg voor veel mensen het mooiste wat er is. En dit is waarom.

Iets voor een ander betekenen
Het allerleukste is het contact met de mensen. Dat je van dichtbij in hun leven mag meekijken. Door naast iemand te zitten en een luisterend oor te bieden, kun je pratend angst wegnemen en comfort bieden. Een open gesprek zorgt voor een enthousiaste reactie waarin niets onbesproken blijft.

Het werken met je hart, hoofd en handen
Als zorgprofessional tellen niet alleen jouw inhoudelijke kennis en ervaring. Ook een sociaal karakter is belangrijk. Even de tijd nemen om een familielid troost te bieden en het levensverhaal van de cliënt aan te horen. Ieder mens is uniek en dat zul je ook uitgebreid ervaren.

Samenwerking met andere disciplines
Zorgen is ook samen zorgen. Je werkt met veel collega’s en overlegt met andere disciplines of diensten. Soms gaat die samenwerking prima, andere keren kan het leiden tot voorzichtige irritaties of kleine misverstanden. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Het kost mentale kracht, maar je krijgt er iets onbeschrijfelijk moois voor terug.

Daarnaast is een carrièreswitch snel gerealiseerd. Dit maken wij bij Samen in de Zorg geregeld mee. "Als iemand is gestart en niet helemaal op zijn of haar plek zit, voel je je direct verantwoordelijk. Je stelt jezelf open en denkt mee met de zorgprofessional. Als je vervolgens een bericht krijgt, waarbij deze persoon aangeeft wél op zijn of haar plek te zitten, dan krijg ik daar een warm gevoel bij!", aldus Danïël, Recruiter Gehandicaptenzorg.  

Geen dag is hetzelfde
Elke dag heb je met meerdere cliënten te maken. Dat betekent verschillende verhalen, zorgvragen en uitdagingen. Bovendien heb je vaak onregelmatige werktijden waardoor de werkdagen allesbehalve saai en voorspelbaar zijn.

Ben je overtuigd geraakt maar twijfel je of detachering bij je past? Maak je niet te druk. Ook in de detachering maak je bijvoorbeeld gewoon aanspraak op een hypotheek.