Blog

Samen een goed doel steunen tijdens de feestdagen? Hét blijft bijzonder!

Een gedachte kan zomaar opkomen én dan moet je doorpakken. Bij Samen Professionals hebben wij altijd oog voor de maatschappelijke samenleving. De bijbehorende labels– Samen in de Zorg en Onze Leerkracht – benadrukken dit met het oplossen van personeelsproblemen in de zorg- en onderwijssector.

Hoe komen wij af van het standaard flesje wijn als kerstgeschenk? Dit was de vraag die enorm leefde bij Samen Professionals. Het kerstfeest hinkt altijd op twee gedachten. Enerzijds valt er wat te vieren, anderzijds staat de liefde voor anderen centraal en met name voor de minder toegankelijke medemens.

"Rond deze dagen maak ik altijd de balans op tussen geven en nemen. Dit budget kan natuurlijk ook op een andere manier worden gebruikt. Uiteindelijk hebben wij er een interactief event van gemaakt. De opdrachtgevers kregen een donatie voorgeschoteld. Zij hoefden alleen nog te kiezen voor hun favoriete goede doel!" aldus Dewi, Online Marketeer.

De opdrachtgevers hebben hun stem uitgebracht. Dit heeft € 3.000, - opgeleverd. De overtuigende winnaar: Het Gehandicapte Kind!

De eerste reactie van Het Gehandicapte Kind
"Wij kunnen ons geluk niet op. Dit bedrag reserveren wij voor de ontwikkeling van de RaceRunner. In samenwerking met het Foppe Fonds en de Dirk Kuijt foundation, komt er budget vrij voor de aankoop van deze speciale fiets. Deze helpt kinderen met een motorische handicap tóch te laten lopen, rennen en zelfs actief te sporten!", aldus Maartje van Het Gehandicapte Kind met een volle glimlach."

Daarnaast wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling niet uit het oog verloren:

"Zij gaan zich beter voortbewegen, beter voelen en komen in contact met andere kindjes. Zij kunnen meteen nieuwe vriendjes maken. De RaceRunner wordt geschonken aan atletiekverenigingen. Hier kunnen maar liefst drie tot tien kindjes gebruik van maken. Dit is super!"

Samen in de Zorg kijkt terug op een geslaagde Kerst. Hiermee proberen wij ons te onderscheiden binnen de zorgbranche.