Blog

Verruiming bezoekregeling in het vooruitzicht

Nederland snakt naar perspectief voor bewoners en naasten van verpleeghuizen, met een gecontroleerde aanpak om risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren. Gezien het positieve verloop van de eerste stap is verdere verruiming in het vooruitzicht.

Tijdspad verruiming bezoekregeling
15 juni: alle verpleeghuislocaties moeten open
Per 15 juni moeten alle verpleeghuislocaties voldoen aan bepaalde eisen, zodat alle locaties ook daadwerkelijk weer opengesteld kunnen worden voor bezoek.

Vanaf deze datum moet het in elk verpleeghuis mogelijk zijn om één bezoeker per bewoner op bezoek te laten komen. Uiteraard moeten bezoekers vrij zijn van klachten die kunnen wijzen op een bestemming met Covid-19. Het is daarnaast niet mogelijk voor familie om een bewoner van een verpleeghuis mee te nemen naar huis, voor bijvoorbeeld een verjaardag.

15 juli: verruiming van de eisen aan de bezoekregeling
Per 15 juli zal naar verwachting de aangepast bezoekregeling vervallen. Zo zullen dan onder andere weer meer bezoekers per bewoner mogelijk zijn.

Verschrikkelijk veel pijn
De verpleeghuizen gingen in maart op slot om de opmars van het coronavirus daar te stuiten. Die maatregel viel bewoners en hun naasten erg zwaar. Omdat het virus ook in de verpleeghuizen wat beteugeld lijkt, komt de glimlach weer terug op de gezichten.

Emotioneel weerzien
Op alle locaties is vandaag positief gereageerd op het toelaten van bezoek. Zij zijn vaak emotioneel en geven aan dat het daadwerkelijke bezoek veel meerwaarde heeft. Ondanks dat de creatieve oplossingen hebben geholpen, is er veel begrip voor de genomen maatregelen.

Wil jij de zorg van dichtbij meemaken? Dan kun jij de zorg van dichtbij ervaren! Samen in de Zorg heeft hier de nieuwste opdrachten in ziekenhuizen, verpleeghuizen, de welzijnssector, de thuiszorg, de jeugdzorg, GGZ-instellingen en de gehandicaptenzorg. Tot snel!